Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A vakvezető kutyák

Jovány Barbara
2021. 11. 10. 07:58:00

A képen Bebe, egy zsemleszínű labrador. Füves területen ül, száját kicsit kinyitva liheg. A nyakában látszik a csengő.Sziasztok! Jovány Barbara vagyok.

Nekem van egy cuki vakvezető kutyusom, akit most beszeretnék mutatni nektek.

Bebe a neve. Négy éves, körübelül kettő éve van velem. Egy kis időnek el kellett telnie, hogy összeszokjunk. Néha neki is vannak roszabb napjai, hiszen nem gép, hanem kutya.

Elmesélem nektek, hogy hogyan lesz egy átlagos kutyából vakvezető kutya.

Kölyökként nevelőszülőhöz kerül, ott megtanulja az engedelmességet és a szobatisztaságot.

Utána egy kiképző emberhez kerül. Általában a kiképzés ideje nyolc hónap. Itt megtanítják, hogy milyen esetben mit kell csinálnia.

Szerinted a vakvezetőkutyusok élete, csak munka? ​Dehogy is! :) Egyrészt a kutyának maga a munka meg a vezetés is öröm, illetve szereti fizetségét, a jutalomfalatot is. :) Másrészt hogyha lekerül róla a hám, akkor boldogan játszik ő is. A vezényszavakat játék közben sem felejtik el. A kutyák felszerelésének legfontosabb része a csengő, mert így tudjuk, hogy éppen merre járnak.

Nekem vakvezető kutya gazdájaként van néhány kérésem felétek:

  • Ha rajtuk van a hám, akkor dolgoznak, ez azt jelenti, hogy ilyenkor a simogatás tilos, mert neki ilyenkor rám kell figyelnie és veszélyes lenne, ha bármi elvonná a figyelmét.
  • Egy másik fontos dolog, hogy egy vakvezető kutyának pontosan meghatározott, hogy mikor és mit ehet, így kérlek, akámilyen aranyos a kutyám, te ne adj neki ennivalót!
  • Ha bármilyen kérdésed van a vakvezető kutyákkal kapcsolatban, nyugodtan tedd fel szívesen válaszolok.
Tartalomhoz tartozó címkék: kutya