Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2022. 11. 15. 21:00:00 Kőhegyes Priscilla
Kutyanevelés látássérültként?

Kiskorom óta háziállatok vesznek körül. Mindig volt legalább egy kutyám, macskám, nyuszim, hörcsögöm. Az életemben az állatok nagyon fontos szerepet töltenek be. Amikor kicsi voltam, már akkor is nagyon sok időt töltöttem velük. Az első saját kutyusomat ovis koromban kaptam. Egy menhelyi kutyus volt. Beagle keverék kislány. Hosszú éveken keresztül velünk volt. Annyira kötődtünk egymáshoz, hogy volt rá példa, amikor eljött utánam az iskolába is.

2022. 02. 18. 12:07:00 Sükösd Csilla
Sziszi egy erdőben áll, jobb keze egy fa törzsén. A fotón derékig látszik. Hosszú, szőkésbarna haja van, nagy, sötétszínű napszemüveget, narancssárga pólót és fekete bőrkabátot visel. A kamerába néz, halványan mosolyog.Mutatkozz be röviden!
Kőhegyes Priscillának hívnak, 17 éves vagyok. Sárváron élek a testvéreimmel és édesanyámmal. 3 hónapos korom óta látássérült vagyok. Két évvel ezelőtt diagnosztizálták nálam a Leber-féle Congenitalis Amaurosis 9-es típusát. Ez sajnos egy végleges állapot, de minden helyzetből próbálom mindig kihozni a maximumot. Gyakran feszegetem a határaimat. Szabadidőmben nagyon szeretek olvasni, zenét hallgatni, lovagolni, állatokkal foglalkozni (például kutyákat tanítani) és új helyeket felfedezni, új embereket megismerni. Visszahúzódóbb természetű vagyok, de ennek ellenére nagyon kíváncsi. 
2021. 11. 10. 07:58:00 Jovány Barbara

A képen Bebe, egy zsemleszínű labrador. Füves területen ül, száját kicsit kinyitva liheg. A nyakában látszik a csengő.Sziasztok! Jovány Barbara vagyok.

Nekem van egy cuki vakvezető kutyusom, akit most beszeretnék mutatni nektek.

Bebe a neve. Négy éves, körübelül kettő éve van velem. Egy kis időnek el kellett telnie, hogy összeszokjunk. Néha neki is vannak roszabb napjai, hiszen nem gép, hanem kutya.

Elmesélem nektek, hogy hogyan lesz egy átlagos kutyából vakvezető kutya.

2021. 11. 06. 17:01:17 Mihucz Eszter
Eszti fekete melegítőben ül, és Braille írást olvas. Mindkét keze a lapon. Jobb csuklóján őszi színű karkötő.Sziasztok!
Eszti vagyok.
Hallottatok már a Braille írásról? :)
A bemutatkozásomban titkos írásnak neveztem. És hogy miért?
Vegyünk alapul egy könyvet.
Ha ránézel, akkor egy fehér lapot látsz, amin pöttyök sorakoznak, de ha a kezeddel is megtapogatod akkor érzed, hogy az egész lap pöttyös. :)
Ilyen egy látó számára, de nekünk ez az írás jelenti az olvasás és írás egyetlen formáját.
Ha szeretnél többet megtudni róla, olvasd el a blogposztot, amit erről írtam! :)
2021. 06. 23. 08:00:59 Sükösd Csilla

A képen egy fehér felnőtt labrador, Bebe. Éppen ül. Fejével kicsit a kamera mellé néz, komoly fejet vág. A háttérben Barbi két fülét a csúcsánál fogva felfelé tartja, amitől viccesen néz ki.Mutatkozz be röviden!
Bebe vagyok, 4 éves és kiképzett vakvezető kutya. 2019 ősze óta vagyok a gazdimnál, Jovány Barbinál. Szabadidőmben szeretek futni, illetve játékot, fadarabot vagy labdát a számban cipelni és fűben hemperegni. A hobbim az úszás, és a "futóversenyeken" való részvétel - szinte bármelyik másik kutyát legyőzöm.

2021. 06. 21. 08:00:00 Sükösd Csilla

Zsófi szélesen mosolyog a kamerába, jobb kezében airbrush. Barna szeme és hosszú, barna haja van, amit kiengedve visel.Mutatkozz be röviden!
Pető Zsófia vagyok, 28 éves. 2 éves korom körül derült ki a gyógyíthatatlan, neurofibromatzis nevű betegségem. Serdülőkoromra megannyi fibrómával lettem gazdagabb. Először jobbkezes voltam, majd bal kézre átszoktattak. A jobb kezem jóval nagyobb az átlagnál, ujjaim el vannak deformálódva. Nagyon szeretek kreativkodni, ezen belül festeni és barkácsolni mini házakat spatulákból.

2021. 06. 20. 08:00:00 Sükösd Csilla

Csilla egy kávézóban ül, kicsit mosolyog. Előtte egy csésze tejes kávé. Sárga pólót visel, hosszú, barna haja kiengedve, benne gyöngyös hajpánt.Mutatkozz be röviden!
Sükösd Csilla vagyok, 20 éves vagyok, születésem óta vak. Szeretek kézműveskedni, főleg ékszereket csinálok. Szabadidőmben naplószerű könyveket olvasok.

2021. 06. 19. 08:00:00 Sükösd Csilla

Közeli kép Eszterről, aki halványan mosolyog. Vörösesszőke, göndör haja copfba fogva. Lila szemüveget és rózsaszín felsőt visel. Kinti kép, a háttérben növény.Mutatkozz be röviden!
Mihucz Eszter vagyok, 20 éves. Vak vagyok. Hobbim a novellaírás és a zenehallgatás. Karkötőket készítek.

2021. 06. 18. 08:00:00 Sükösd Csilla

Dorina egy szivárványtortás ajándéktasak előtt guggol, egy lufifújó van a kezében. Feje félrebillentve, szélesen mosolyog. Göndör, barna haját két copfba fogva viseli. Fekete szemüvege, nadrágja és fekete alapon fehér pöttyös pulcsija van. A háttérben türkizkék fitnesslabda.Mutatkozz be röviden!
Horváth Dorina vagyok, 20 éves, születésem óta aliglátó. Szeretek olvasni, úszni, gitározni. Szívesen készítek karkötőket.

2021. 06. 17. 08:00:00 Sükösd Csilla

Barbi egy fotelben ül, mosolyogva fogja vakvezető kutyája, Bebe fülét, aki ettől viccesen néz ki. Barbinak rövid, barna haja és kék szeme van. Fekete-fehér ruhában van, Minnie egér mintával. Bebe egy világosszínű labrador.Mutatkozz be röviden!

Jovány Barbara vagyok, 33 éves, de nem érzem annyinak magam. :) 6 évesen vesztettem el a látásom, agydaganat miatt elsorvadt a látóidegem. Kerámiázok, illetve ékszereket és angyalokat készítek gyöngyből. Imádok táncolni, és a barátaimmal együtt lenni. Szeretek a vakvezető kutyámmal sétálni, játszani.