Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Olvasás "géphangon"?

Sükösd Csilla
2022. 12. 30. 16:00:00
Olvasás "géphangon"?

Olvasás "géphangon"?

Braille-ben olvasni jó, de megvannak a hátrányai: például cipelni kell a sok kötetet, és az újabb könyvek sokszor nem is elérhetőek.

A másik lehetőség a felolvasóprogram (mint amivel a gépünket, telefonunkat használjuk). Bár szoktam ezzel könyvet olvasni is, az nem az igazi: monoton, az idegen neveket furcsán ejti, nem emberi.Ezekre a problémákra kínál megoldást az MVGYOSZ hangoskönyvtára látássérülteknek, önkéntes felolvasók segítségével.

Ha valaki felolvas, abban hangsúlyok vannak, abban élet van - érthetőbb és élvezhetőbb, mint egy géphang. Sokkal hamarabb lehet olvasni ott bármit, mint Braille-ben, akár a legújabb könyveket is, aminek alig vártuk a megjelenését. :)

Nálunk Eszti a legnagyobb hangoskönyvtár rajongó, szerintem ő tényleg a függője, folyamatosan figyeli az újdonságokat. :D <3 De időnként én is szeretek hallgatni egy régi kedvencet vagy izgalmas újdonságot.

Ha elolvassátok a linkelt cikket, megtudhatjátok, hogy jött létre a hangoskönyvtár, mi alapján választják ki a felolvasókat, ki dönti el, melyik könyvet olvassák fel, és mit jelent ez nekünk, látássérülteknek.

Csilla

Tartalomhoz tartozó címkék: Braille látássérült olvasás