Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sükösd Csilla bemutatkozása

Sükösd Csilla

Csilla egy kávézóban ül, kicsit mosolyog. Előtte egy csésze tejes kávé. Sárga pólót visel, hosszú, barna haja kiengedve, benne gyöngyös hajpánt.Mutatkozz be röviden!
Sükösd Csilla vagyok, 20 éves vagyok, születésem óta vak. Szeretek kézműveskedni, főleg ékszereket csinálok. Szabadidőmben naplószerű könyveket olvasok.

Miért csatlakoztál a csoporthoz?
Mert remek társaság, és szeretnék minél több terméket eladni. Ezzel a lehetőséggel egy gyermekkori álmom vált valóra.

Miért szeretsz kézműveskedni?
Számomra a kézműveskedés egy olyan fajta kikapcsolódás, ami mindig feldob. Fontos nekem, hogy minél önállóbban dolgozzak, nagyon örülök, amikor egy új részt sikerül megtanulnom. Sokat gondolkodom azon, hogy milyen új termékeket lehetne csinálni - ha van egy ötletem, azt azonnal szeretném meg is valósítani. Igazából türelem szót utálom a legjobban. :) A legfontosabb visszajelzés nekem, ha valaki megveszi, amit csináltam, nagyon jó érzés belegondolni, hogy az emberek az én munkáimat hordják.

Mi a legfontosabb dolog, amit az embereknek elmondanál a fogyatékosságoddal kapcsolatban?
Szerintem a fogyatékos ember ugyanolyan fontos és értékes, mint a többiek. Az emberek 90%-a rossz tapasztalatból indul ki, hiszen ha lát egy vakot, akkor az alapján ítéli meg a többit is, és én ezt nagy hibának tartom.

Mit gondolsz arról, hogyha az emberek sajnálnak?
Azt gondolom, hogy hiába sajnálnak, az nem változtat a helyzeten. Tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy ezzel segítenek, többször például pénzt próbáltak nekem adni sajnálatból. Azt hiszik, hogy ennek örülök, de inkább megalázó, és sosem szoktam elfogadni. Ha pénzt kapok, azért cserébe kapjam, amit én csináltam, ne azért, mert vak vagyok.
Sokszor kérdezték tőlem, hogy szeretnék-e látni, de mindig az a válaszom, nem, hiszen ehhez én már hozzászoktam, születésem óta így van. Olyankor általában elkezdenek győzködni, hogy pedig látni milyen jó... :) Ez olyan, hogy helyettem akarnak dönteni, éreztetik, hogy ők jobban tudják. Pedig vannak olyan dolgok is, amiket ők nem tapasztalnak meg, mert látnak.
Szerintem a legfontosabb az lenne, hogy megismerjük egymást. Ha a másik mond nekünk valamit a saját életéről, fogadjuk el! Mindannyian másmilyenek vagyunk, de ez rendben van.

Ha látnál, mit próbálnál ki szívesen?
Nagyon szívesen kipróbálnám a járművezetést, mert így vakon csak az első fáig jutok el. :)

Vannak a vakságnak előnyei?
Vannak. Például én nem a kinézet alapján ítélem meg az embereket, hanem a belső tulajdonságaik alapján. Mondjuk nyilván ez egyéni, hiszen minden vak ember más, de rám igaz.

Milyen céljaid vannak a jövőben?
Szeretnék egy ékszerboltot nyitni, és a bevétel tíz százalékát az addig nem kezelhető betegségek gyógyítására fordítani.

Csilla termékeit itt nézheted meg.
A kérdéseket megfogalmazta: Horváth Dorina, Sükösd
Csilla

Tartalomhoz tartozó címkék: bemutatkozás